Maag-darm klachten

Maag-darmklachten zijn klachten die te maken hebben met het spijsverteringskanaal. Zo gezegd: van mond tot kont. Soms gaat de spijsvertering niet helemaal zoals het zou moeten en kunt u hiervan klachten ondervinden.

Zo kunt u last hebben van brandend maagzuur, diarree, obstipatie (verstopping). Deze klachten kunnen ook te maken hebben met een bepaalde ziekte aan het maag-darmstelsel. Denk hierbij aan het prikkelbare darm syndroom, coeliakie (glutenintolerantie), colitis ulcerosa, maag-darmzweer of de ziekte van Crohn.

Bij al deze klachten en ziekten kan er met voeding gekeken worden of er wat aan deze klachten gedaan kan worden. Herkent u zichzelf hierin, neem dan contact op.

Sport en voeding

Sport en voeding zijn gespreksonderwerpen die dagelijks veel de revue passeren. Op de markt zijn vele supplementen te verkrijgen dat u de weg kwijt kunt zijn. Wat moet ik waarvoor gebruiken, wat voor invloed heeft dat op mijn resultaten en waar moet ik rekening mee houden als ik deze supplementen gebruik.

Wanneer u fanatiek bezig bent met sporten en u wilt letten op de voeding met of zonder supplementen, maar vraagt u zichzelf af wat het beste is. Dan kun je een afspraak maken voor een passend advies.

Voedselovergevoeligheid

Het kan zijn dat u allergisch bent voor een bepaalde voedingsstof. Bijvoorbeeld lactose-intolerantie (melksuiker) en coeliakie (glutenallergie). Klachten die zich uiten als gevolg van een allergie kunnen per persoon verschillen. De ene kan last krijgen van buikklachten, de ander van huidklachten of astmatische klachten.

Bij tips en adviezen over voeding bij een voedselallergie kunt u een afspraak maken.

Vegetarische en veganistisch

Het kan zijn dat u geen dierlijke voeding eet. Zo kunt u ervoor kiezen om geen vlees te eten (vegetarisch), maar ook alle dierlijke producten schrappen uit uw voedingspatroon. Geen vlees, vis, zuivelproducten, etc. (veganistisch).

Door het schrappen van deze voedingsmiddelen kunnen er tekorten ontstaan aan voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Hierdoor is het nodig dit op een andere manier aan te vullen. Wanneer u wilt weten wat een goede verantwoorde manier is om de voeding aan te vullen kunt u contact opnemen voor een afspraak.